Hírek

Magyarországot beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának (EJT) új tagjairól döntött az ENSZ Közgyűlése október 28--án . A pályázat bejelentése óta eltelt több, mint négy évben végzett folyamatos munka eredményeként Magyarország a Kelet-európai országok (EEG) csoportjában került az EJT tagjai közé az 2017-2019 közötti három éves időszakra.
Tovább

Budapesti víz világtalálkozó 2016

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 november 28-30 között zajlott le. Az utolsó napján bemutatták a Világtalálkozó záródokumentumát, a „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Üzenetek” címmel. Szöllősi-Nagy András professzor, a szövegező munkacsoport elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az üzenetek egy olyan intézkedéscsomagot határoznak meg, mely a vízzel kapcsolatos fejlesztési célkitűzés 2030-ra való sikeres végrehajtásában fontos támpontot ad az érintett szereplők számára.
Tovább

Magyarország emberi jogi felülvizsgálata

2016. május 4-én Genfben sor került az ötévente esedékes UPR-ra (Universal Periodic Review- Általános Időszakos Felülvizsgálat), ahol hazánk emberi jogi helyzetét mutatta be a magyar delegáció az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt.
Tovább