Hírek

A magyar, amerikai, orosz és angol külügyminiszter közös nyilatkozata a Biológiai és Toxinfegyver Egyezmény felülvizsgálati konferenciájának keretében.

A november 17-25. között Genfben tartott Biológiai és Toxinfegyver Egyezmény felülvizsgálati konferenciáját megelőzően Magyarország az Egyesült Államok az Orosz Föderáció és az Egyesült Királyság külügyminiszterei közös nyilatkozatot adtak ki....
Tovább

Magyarországot beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának (EJT) új tagjairól döntött az ENSZ Közgyűlése október 28--án . A pályázat bejelentése óta eltelt több, mint négy évben végzett folyamatos munka eredményeként Magyarország a Kelet-európai országok (EEG) csoportjában került az EJT tagjai közé az 2017-2019 közötti három éves időszakra.
Tovább

Budapesti víz világtalálkozó 2016

A Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 november 28-30 között zajlott le. Az utolsó napján bemutatták a Világtalálkozó záródokumentumát, a „Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 Üzenetek” címmel. Szöllősi-Nagy András professzor, a szövegező munkacsoport elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az üzenetek egy olyan intézkedéscsomagot határoznak meg, mely a vízzel kapcsolatos fejlesztési célkitűzés 2030-ra való sikeres végrehajtásában fontos támpontot ad az érintett szereplők számára.
Tovább

Magyarország emberi jogi felülvizsgálata

2016. május 4-én Genfben sor került az ötévente esedékes UPR-ra (Universal Periodic Review- Általános Időszakos Felülvizsgálat), ahol hazánk emberi jogi helyzetét mutatta be a magyar delegáció az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előtt.
Tovább