Bemutatkozott a Teqball magyar találmány Genfben WIPO-ban a szellemi tulajdon világnapján, ahol a szellemi tulajdon és a sport kapcsolatára hívták fel a figyelmet. A feltalálók tudatosan használták a szellemi tulajdon védelmét szolgáló eszközöket, amivel védik innovációjukat, és erősítik piaci pozíciójukat.

2019. április 26-án, a szellemi tulajdon világnapján, a Magyar Állandó ENSZ/WTO képviselet és a WIPO (Szellemi Tulajdon Világszervezet) közös szervezésében Teqball bemutatóra került sor. A WIPO idén a szellemi tulajdon világnapját a szellemi tulajdon és a sport kapcsolatának szentelte. A résztvevőknek lehetőségük volt megismerkedni a Teqball magyar találmánnyal, amely a sport és az innováció kapcsolatának magyarországi bizonyítéka.

A WIPO képviseletében Linda Lloyd Da Silva igazgató asszony köszöntötte az egybegyűlt diplomáciai testületek tagjait, a WIPO munkatársait, a sajtót, a helyi magyarság képviselőit és egyéb meghívottakat.

Horváth Zsuzsanna nagykövet asszony, Magyarország ENSZ melletti állandó képviselője, megnyitó beszédében      felhívta a figyelmet a magyar sport sikerekre és híres magyar feltalálókra. Kiemelte, hogy a Teqball asztal mind a  sport, mind a feltalálói oldalt egyesíti, így kellőképpen demonstrálja a szellemi tulajdonjogok relevanciáját a sport területén.

 

 

A Teqball képviseletében Murányi Gergely bemutatta az asztalt és azt az új sportot, amelyet 3 magyar úriember talált fel.

 

 

A hajlított asztalon a labda kiszámíthatatlanul pattan, amelynek következtében a játékosok technikai tudásukat, koncentrációs képességüket és kitartásukat tökéletesíthetik. Két fantasztikus Teqball játékos bravúros játékkal mutatta be az asztal multifunkcionális lehetőségeit (futball, röplabda, tenisz, pingpong).

 

 

A Teqballról bővebben: https://teqball.com/hu